Du behöver
- 2 st vitlöksklyftor
- 4 cm färsk ingefära
- 1 st jalapeño
- 1 st gul lök
- 1 msk olja
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 2 dl krossade tomater
- 1.5 dl vatten
- 1 st burk kikärter 190 g
- salt
Garnera med:
färsk koriander
Servera med:
couscous
yoghurt
sallad
Gör så här
1
Skala vitlök och ingefära. Mixa tillsammans med jalapeño. Skala och hacka löken och fräs i en kastrull med olja.
2
Tillsätt vitlöksmixen och fräs i ett par minuter. Tillsätt kryddorna och krossade tomater. Koka ihop i 10 minuter.
3
Tillsätt vatten och kikärter, och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och servera med couscous, yoghurt och sallad. Garnera med färsk koriander.