Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 st jalapeño
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 2 dl krossade tomater
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st burk kikärter 190 g
  • salt

Garnera med:

färsk koriander

Servera med:

couscous
yoghurt
sallad

Gör så här

1
Skala vitlök och ingefära. Mixa tillsammans med jalapeño. Skala och hacka löken och fräs i en kastrull med olja.

2
Tillsätt vitlöksmixen och fräs i ett par minuter. Tillsätt kryddorna och krossade tomater. Koka ihop i 10 minuter.

3
Tillsätt vatten och kikärter, och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och servera med couscous, yoghurt och sallad. Garnera med färsk koriander.