Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

250 g sparris färsk grön
3 st ägg
2.5 dl vispgrädde
salt och peppar
2 dl riven ost
0.5 dl pinjenötter

Ugn: 200º

Gör så här

1
Botten: Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Bryt av nedersta delen på sparrisen och förväll resten i 2 minuter. Lägg i pajskalet.

4
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar, och häll i formen. Strö över ost och pinjenötter, och grädda tills äggstanningen stelnat, ca 20 minuter.