Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

5 st salladslökar
65 g babyspenat
1 msk smör eller margarin
100 g kallrökt lax
1 dl pinjenötter
4 st ägg
2 dl crème fraîche
0.5 dl vispgrädde
salt och peppar

Garnera med:

100 g kallrökt lax
dill

Ugn: 225º

Gör så här

1
Botten: Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Skiva salladslöken. Fräs hastigt med spenat i en stekpanna med smör. Lägg i pajskalet.

4
Strimla laxen och lägg i. Strö över pinjenötter. Vispa samman ägg, crème fraiche, grädde, salt och peppar.

5
Häll i pajskalet och grädda tills äggstanningen stelna, ca 25 minuter. Garnera med lax och dill.