Du behöver

  • 200 g grön sparris
  • 200 g vit sparris
  • 100 g smör
  • 2 st äggulor
  • 2 msk vatten
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • 0.5 dl hackade örter gräslök, persilja, basilika
  • 0.5 dl vispgrädde

Gör så här

1
Bryt bort nedersta delen av sparrisen. Skala den vita med potatisskalare. Koka i saltat vatten i ca 5 minuter beroende på tjocklek. Den vita kräver lite längre koktid än den gröna.

2
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Blanda äggulor och vatten i en skål och ställ över en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden tills äggblandningen tjocknar.

3
Ställ skålen på bänken och tillsätt smöret i en tunn stråle under omrörning. Ta inte med den grumliga bottensatsen.

4
Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar. Rör i örterna. Vispa grädden och vänd ner i såsen. Servera till sparrisen.