Du behöver
- 200 g grön sparris
- 200 g vit sparris
- 100 g smör
- 2 st äggulor
- 2 msk vatten
- 1 msk pressad citron
- salt och peppar
- 0.5 dl hackade örter gräslök, persilja, basilika
- 0.5 dl vispgrädde
Gör så här
1
Bryt bort nedersta delen av sparrisen. Skala den vita med potatisskalare. Koka i saltat vatten i ca 5 minuter beroende på tjocklek. Den vita kräver lite längre koktid än den gröna.
2
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Blanda äggulor och vatten i en skål och ställ över en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden tills äggblandningen tjocknar.
3
Ställ skålen på bänken och tillsätt smöret i en tunn stråle under omrörning. Ta inte med den grumliga bottensatsen.
4
Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar. Rör i örterna. Vispa grädden och vänd ner i såsen. Servera till sparrisen.