Du behöver
- 3 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 dl matvete
- 150 g kålrot
- 1 st morot
- 0.5 st blomkålshuvud
- 1 tsk fänkålsfrön
- salt och peppar
- 1 msk olivolja
- 8 st körsbärstomater
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 msk pressad citron
- 2 msk smörgåskrasse
Ugn: 175º
Gör så här
1
Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i matvetet och koka under lock i 15 minuter.
2
Skala kålrot och morot, och skär i tärningar. Dela blomkålen i lika stora bitar. Blanda med fänkålsfrön, salt, peppar och olja.
3
Lägg på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med tomaterna. Baka i ugnen i 15 minuter.
4
Blanda yoghurt med citronsaft och smaka av med salt och peppar. Servera till grönsakerna med matvetet och toppa med krasse.