Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl matvete
  • 150 g kålrot
  • 1 st morot
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 8 st körsbärstomater
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk smörgåskrasse

Ugn: 175º

Gör så här

1
Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i matvetet och koka under lock i 15 minuter.

2
Skala kålrot och morot, och skär i tärningar. Dela blomkålen i lika stora bitar. Blanda med fänkålsfrön, salt, peppar och olja.

3
Lägg på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med tomaterna. Baka i ugnen i 15 minuter.

4
Blanda yoghurt med citronsaft och smaka av med salt och peppar. Servera till grönsakerna med matvetet och toppa med krasse.