Du behöver

  • 3 st potatis
  • 1 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • salt och peppar
  • 1 dl kesella
  • 1 dl ost riven, smakrik

Servera med:

rågbröd
groddar
rädisor

Gör så här

1
Skala och tärna potatisen. Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Fräs potatis, purjolök och lök i en gryta med smör. Tillsätt vatten, buljongtärning och mjölk och koka i 10 minuter.

2
Mixa soppan. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

3
Rör ihop kesella och ost och servera till soppan tillsammans med råg-bröd med groddar och rädisor.