Du behöver
- 400 g kikärter kokta
- 1 msk psylliumfrön ljusa
- 2 msk vatten
- 5 bitar marinerade soltorkade tomater
- 1 st schalottenlök
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 1 krm garam masala
- salt svartpeppar
- sesamfrön
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
Fetaostkräm:
50 g fetaost
1 dl matyoghurt
1 msk klippt gräslök
salt och peppar
Garnera med:
gräslök
Servera med:
tomater
blandad sallad
Gör så här
1
Blanda sköljda kikärter, psylliumfrön, vatten, tomat, skalad lök och vitlök, garam masala, salt och peppar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en fast massa.
2
Ta upp massan och forma till biffar. Panera dem i sesamfrön på båda sidor. Stek biffarna i en stekpanna med olivolja och smör, ca 3 minuter per sida.
3
Mosa fetaosten i en skål och blanda med yoghurt. Tillsätt gräslök och smaka av med salt och peppar. Servera till biffarna med tomater och blandade gröna blad.