Du behöver

  • 400 g kikärter kokta
  • 1 msk psylliumfrön ljusa
  • 2 msk vatten
  • 5 bitar marinerade soltorkade tomater
  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 1 krm garam masala
  • salt svartpeppar
  • sesamfrön
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör

Fetaostkräm:

50 g fetaost
1 dl matyoghurt
1 msk klippt gräslök
salt och peppar

Garnera med:

gräslök

Servera med:

tomater
blandad sallad

Gör så här

1
Blanda sköljda kikärter, psylliumfrön, vatten, tomat, skalad lök och vitlök, garam masala, salt och peppar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en fast massa.

2
Ta upp massan och forma till biffar. Panera dem i sesamfrön på båda sidor. Stek biffarna i en stekpanna med olivolja och smör, ca 3 minuter per sida.

3
Mosa fetaosten i en skål och blanda med yoghurt. Tillsätt gräslök och smaka av med salt och peppar. Servera till biffarna med tomater och blandade gröna blad.