Du behöver

  • 50 g smör
  • 1 dl mandel
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl glutenfri mjölmix vi har använt Semper White Mix
  • 2 dl mandelmjöl vi har använt Sellton mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • smör till formen
  • ströbröd till formen

Servera med:

vispgrädde
lingon finns i frysdisken

Ugn: 175º

Gör så här

1
Smält smöret på låg värme och låt det svalna något. Hacka, krossa för hand eller mixa mandeln. Vispa ägg, strösocker och brun farin poröst. Tillsätt smöret och mandeln och rör om.

2
Blanda glutenfri mjölmix, mandelmjöl, bakpulver och kanel i en skål och rör ner i äggsmeten.

3
Smörj två kransformar i miniformat eller en stor form, som rymmer 1 1/2 l, med smör och bröa med glutenfritt ströbröd. Häll upp smeten formarna/formen.

4
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter för de små kakorna. Lägg 5–10 minuter om du gör en stor kaka. Låt svalna. Servera gärna med en klick grädde och några lingon på toppen!