Du behöver

  • 200 g majs
  • 1 st ägg
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.5 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin

Tomatsås:

0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl krossade tomater
socker

Servera med:

fullkornsris
sallad

Gör så här

1
Blanda hälften av majsen med ägg i en skål. Mixa det slätt. Tillsätt resten av majsen, mjöl och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Låt svälla i 10 minuter.

2
Värm en stekpanna med smör och klicka i smeten till små biffar. Stek ca 5 minuter per sida.

3
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt tomaterna och koka ihop i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera med fullkornsris och sallad.