Du behöver
- 200 g majs
- 1 st ägg
- 0.75 dl vetemjöl
- 0.5 dl ströbröd
- salt och peppar
- 2 msk smör eller margarin
Tomatsås:
0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl krossade tomater
socker
Servera med:
fullkornsris
sallad
Gör så här
1
Blanda hälften av majsen med ägg i en skål. Mixa det slätt. Tillsätt resten av majsen, mjöl och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Låt svälla i 10 minuter.
2
Värm en stekpanna med smör och klicka i smeten till små biffar. Stek ca 5 minuter per sida.
3
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt tomaterna och koka ihop i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera med fullkornsris och sallad.