Du behöver

  • 1 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl mjölk
  • 500 g lammfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 1 tsk rosmarin hackad
  • 1 tsk timjan repad
  • 1 msk kalvfond
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk smör

Bulgursallad:

1.5 dl bulgur
3 dl vatten
1 tsk kycklingfond
1 st paprika grillad inlagd röd
0.5 st paprika gul
0.5 dl purjolök hackad
1 st squash grön
1 tsk olivolja
0.5 dl oliver svarta urkärnade
salt och peppar

Servera med:

halloumiost grillad

Garnera med:

citronskal
rosmarin

Gör så här

1
Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt fond i kokvattnet. Tärna paprikorna och vänd ner i den kokta bulgurn tillsammans med purjolöken. Tärna squashen och fräs i en stekpanna med olja i 3 minuter. Vänd ner squash och skivade oliver i bulgurn. Smaka av med salt och peppar.

2
Lammfärsbiffar: Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en skål och låt det svälla i 10 minuter. Blanda ner färs, ägg, citronskal, rosmarin, timjan, fond, salt och peppar och rör om till en fast smet.

3
Forma färsen till biffar och stek i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida. Lägg upp på ett fat och håll varmt under folie. Servera med gril-lad haloumi och garnera med citronskal och rosmarin.