Du behöver

  • 600 g lammstek benfri
  • grillspett i trä
  • 1 tsk salt

Marinad:

2 msk olivolja
0.5 st citron pressad saft
1 tsk soja
1 msk oregano finhackad färsk
2 krm svartpeppar

Gräddstuvad vitkål:

0.5 st vitkålshuvud eller 2 spetskålshuvuden
1 st schalottenlök
2 msk smör
2 dl vispgrädde
salt och peppar

Servera med:

broccoli kokt
kokt potatis
tomater

Gör så här

1
Skär köttet i 2 1/2 cm stora tärningar. Blötlägg grillspetten.

2
Marinad: Blanda olja, citronsaft, soja, oregano och peppar i en plast-påse. Lägg i köttet och gnid marinaden runt köttet. Marinera köttet i 1 timme.

3
Trä upp köttet på dubbla spett, då är de lättare att vända. Salta och grilla under grillelementet i ugnen, ca 4 minuter per sida.

4
Gräddstuvad vitkål: Strimla kålen. Skala och skiva löken. Förväll kålen i lättsaltat vatten i 1 minut. Låt rinna av i durkslag. Fräs lök och kål i en kastrull med smör. Tillsätt grädde och sjud under omrörning tills grädden kokat ihop och är simmig. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt broccoli, kokt potatis och tomater.