Du behöver

  • 1.5 dl mathavre
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk matfett
  • 50 g cocktailtomater
  • 75 g fetaost
  • 100 g färsk babyspenat
  • 0.5 dl cashewnötter rostade

Dressing:

0.5 dl hallon
1 tsk vit balsamicovinäger
1 tsk flytande honung
2 msk olivolja
salt svartpeppar

Gör så här

1
Koka mathavre, i vatten och buljongtärning, enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.

2
Ansa svampen och dela den i bitar. Stek svampen i en stekpanna med matfett, tills svampen fått färg. Dela tomaterna och dela osten i bitar. Blanda mathavre, svamp, tomater, fetaost och spenat och lägg upp på 2 tallrikar. Krossa cashewnötterna och fördela över salladen.

3
Dressing: Mixa hallon, vinäger, honung och olja. Smaka av med salt och svartpeppar. Ringla dressingen över salladen.