Du behöver
- 1.5 dl mathavre
- 2.5 dl vatten
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 100 g champinjoner
- 1 msk matfett
- 50 g cocktailtomater
- 75 g fetaost
- 100 g färsk babyspenat
- 0.5 dl cashewnötter rostade
Dressing:
0.5 dl hallon
1 tsk vit balsamicovinäger
1 tsk flytande honung
2 msk olivolja
salt svartpeppar
Gör så här
1
Koka mathavre, i vatten och buljongtärning, enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
2
Ansa svampen och dela den i bitar. Stek svampen i en stekpanna med matfett, tills svampen fått färg. Dela tomaterna och dela osten i bitar. Blanda mathavre, svamp, tomater, fetaost och spenat och lägg upp på 2 tallrikar. Krossa cashewnötterna och fördela över salladen.
3
Dressing: Mixa hallon, vinäger, honung och olja. Smaka av med salt och svartpeppar. Ringla dressingen över salladen.