Du behöver
- 6 st paprikor stora
- 300 g Quornfärs
- olivolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st påse taco kryddmix 40 g
- 2 st tomater
- 1 dl vatten
- 1 st burk kidneybönor 400 g
- 150 g fetaost
- tabasco
- flingsalt
Avokadoyoghurt:
2 st avokado
1 msk pressad citronsaft
1 st vitlöksklyfta
1 dl grekisk yoghurt
Servera med:
grönsallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär av ett lock på paprikorna och ta bort kärnor och väggar. Skär bort en tunn skiva i botten så står paprikorna stadigare.
2
Fräs färsen i en gryta med olja. Blanda i pressad vitlök, kryddmix, hackade tomater och vatten. Koka ihop utan lock i ca 10 minuter. Låt svalna.
3
Skölj bönorna och blanda i tillsammans med smulad ost. Smaka av med tabasco och salt.
4
Fyll paprikorna och ställ dem i en smord ugnsfast form. Stek mitt i ugnen i 20–25 minuter.
5
Avokadoyoghurt: Mosa eller mixa avokadoköttet tillsammans med citronsaft. Blanda i pressad vitlök och yoghurt. Servera med en sallad till.