Du behöver

  • 1 kg potatis mjölig
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm chilipeppar
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 st ägg
  • flingsalt
  • sesamfrön
  • olivolja till stekning

Kikärtsröra:

1 st burk kikärter 400 g
1 st vitlöksklyfta
0.5 st citron rivet skal och pressad saft
0.5 dl olivolja
1.5 msk vatten
7 st aprikoser torkade
flingsalt, nymald peppar

Servera med:

rödkålssallad med fetaost, citronsaft och olivolja

Gör så här

1
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Blanda i olja, pressad vitlök, kryddor, persilja, potatismjöl och ägg. Smaka av med salt.

2
Forma till biffar och vänd dem i sesamfrön. Stek biffarna gyllenbruna i en stekpanna med olja.

3
Kikärtsröra: Skölj kikärterna och mixa dem med pressad vitlök, citron-skal, citronsaft och olja. Späd med lite vatten om röran är för tjock. Strimla aprikoserna och blanda i röran. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med en rödkålssallad med fetaost, citronsaft och olivolja.