Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st vitkål klyfta
  • 2 st morötter
  • 1 bitar rotselleri 200 g
  • 1 bitar kålrot 300 g
  • 4 st potatis fasta
  • olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kumminfrö stötta
  • 2 tsk timjan
  • 3 msk grönsaksfond
  • 6 dl vatten
  • 1 st burk stora vita bönor 400 g
  • 1 st citron rivet skal
  • 3 krm tabasco
  • flingsalt

Servera med:

råris
gräddfil

Gör så här

1
Skala och skiva löken och hacka vitlöken. Skär vitkålen i bitar. Skala och skär rotfrukter och potatis i bitar. Ställ potatisen åt sidan.

2
Fräs löken i en kastrull med olja. Blanda i vitlök, vitkål och rotfrukter och låt det fräsa med en stund.

3
Tillsätt kryddor, fond och vatten och koka på svag värme under lock tills rotfrukterna är mjuka, c:a 40 minuter. Blanda i potatisen efter halva koktiden.

4
Skölj bönorna och blanda i tillsammans med citronskal och tabasco. Ge grytan ett uppkok och smaka av med salt. Servera med kokt råris och en klick gräddfil.