Du behöver
- 2 st gula lökar
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st vitkål klyfta
- 2 st morötter
- 1 bitar rotselleri 200 g
- 1 bitar kålrot 300 g
- 4 st potatis fasta
- olivolja
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk kumminfrö stötta
- 2 tsk timjan
- 3 msk grönsaksfond
- 6 dl vatten
- 1 st burk stora vita bönor 400 g
- 1 st citron rivet skal
- 3 krm tabasco
- flingsalt
Servera med:
råris
gräddfil
Gör så här
1
Skala och skiva löken och hacka vitlöken. Skär vitkålen i bitar. Skala och skär rotfrukter och potatis i bitar. Ställ potatisen åt sidan.
2
Fräs löken i en kastrull med olja. Blanda i vitlök, vitkål och rotfrukter och låt det fräsa med en stund.
3
Tillsätt kryddor, fond och vatten och koka på svag värme under lock tills rotfrukterna är mjuka, c:a 40 minuter. Blanda i potatisen efter halva koktiden.
4
Skölj bönorna och blanda i tillsammans med citronskal och tabasco. Ge grytan ett uppkok och smaka av med salt. Servera med kokt råris och en klick gräddfil.