Du behöver
- 200 g smör eller margarin
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 msk vatten
- 2 msk grädde
Fyllning:
100 g sötmandel
3 dl florsocker
3 st äggvitor
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk vatten
1 krm röd hushållsfärg
Ugn: 175°
Gör så här
1
Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och grädde och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
2
Fyllning: Skålla, skala och mal mandeln och blanda med florsocker och äggvitor.
3
Pensla formarna med smält smör. Skär degen i 35 bitar och tryck ut degbitarna i formarna. Fördela fyllningen i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i 13 minuter. Låt svalna. Stjälp upp kakorna.
4
Glasyr: Rör ihop florsocker, vatten och hushållsfärg och glasera kakorna.