Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 9 dl vetemjöl + till kavling
  • 150 g smör eller margarin

Fyllning:

50 g smör eller margarin
50 g kokos
0.5 dl strösocker
3 msk aprikosmarmelad

Pensling:

ägg

Glasyr:

1.5 dl florsocker
1 msk vatten

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken. Till-sätt resten av mjölken, ägg, socker, salt och mjöl och arbeta ihop till en jämn deg. Låt vila övertäckt i 10 minuter.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta som är 1 cm tjock.

3
Fyllning: Skiva smöret tunt och lägg på ena halvan av degplattan. Vik över deghalvan och kavla ut igen. Vik ihop degen i tre delar och vrid de-gen 1/4 varv och kavla ut igen. Upprepa vikningen och kavla ut och vik en gång till. Obs! Man lägger på allt smör innan första vikningen.

4
Låt deg vila i kylen en stund om den är kladdig. Kavla ut degen till en 1 cm tjock platta. Sporra ut fyrkanter som är 8×8 cm.

5
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, kokos, socker och marmelad och lägg en klick på varje degbit. Vik in hörnen mot mitten och tryck till.

6
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 1 timme. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 8 minuter. Låt svalna.

7
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och garnera bullarna med glasy-ren.