Du behöver

  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 1 msk kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 3.25 dl vetemjöl

Glasyr:

1.5 dl florsocker
1 msk kakao
1.5 msk vatten
strössel

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör, socker och äggula smidigt. Tillsätt kakao, bakpul-ver och mjöl och blanda ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.

2
Dela degen i 4 bitar och rulla ut bitarna till fingertjocka längder. Skär längderna i 4 cm långa bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.

3
Glasyr: Rör ihop florsocker, kakao och vatten och glasera kakorna. Strö på strössel och låt stelna.