Du behöver
- 125 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 1 st äggula
- 1 msk kakao
- 0.5 tsk bakpulver
- 3.25 dl vetemjöl
Glasyr:
1.5 dl florsocker
1 msk kakao
1.5 msk vatten
strössel
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör, socker och äggula smidigt. Tillsätt kakao, bakpul-ver och mjöl och blanda ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
2
Dela degen i 4 bitar och rulla ut bitarna till fingertjocka längder. Skär längderna i 4 cm långa bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
3
Glasyr: Rör ihop florsocker, kakao och vatten och glasera kakorna. Strö på strössel och låt stelna.