Du behöver

  • 750 g lammkött benfritt
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 250 g champinjoner
  • 1 st squash grön
  • 1 st aubergine
  • 1 msk havssalt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st ajvar 350 g
  • 1 st bönor 380 g
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk strösocker
  • salt svartpeppar

Servera med:

tabbouleh se recept
turkisk yoghurt

Gör så här

1
Tärna köttet. Skala och grovhacka löken. Skala och krossa vitlöken. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Tillsätt lök och vitlök i den sista stekomgången och låt det fräsa med en stund. Lägg över i en gryta.

2
Tillsätt fond och vatten till grytan och koka upp. Sjud på svag värme i ca 45 minuter. Känn efter att köttet är mört.

3
Ansa svampen, och dela stora svampar. Skär squash och aubergine i bitar och lägg i ett durkslag. Salta och låt grönsakerna ligga 10 minuter. Skölj grönsakerna i kallt vatten och låt dem rinna av.

4
Fräs svamp, squash och aubergine i het stekpanna med olja, och lägg över i grytan tillsammans med ajvar relish. Låt sjuda i 10 minuter.

5
Skölj bönorna i kallt vatten i en sil. Tillsätt bönorna till grytan, rör om och låt grytan bli het. Tillsätt gurkmeja och socker och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med tabbouleh och turkisk yoghurt.