Du behöver
- 750 g lammkött benfritt
 - 2 st gula lökar
 - 2 st vitlöksklyftor
 - 2 msk smör
 - 0.5 dl kalvfond
 - 2 dl vatten
 - 250 g champinjoner
 - 1 st squash grön
 - 1 st aubergine
 - 1 msk havssalt
 - 2 msk rapsolja
 - 1 st ajvar 350 g
 - 1 st bönor 380 g
 - 2 tsk gurkmeja
 - 2 tsk strösocker
 - salt svartpeppar
 
Servera med:
                                                                tabbouleh                       se recept
                                                                turkisk yoghurt
                                    
Gör så här
1
                Tärna köttet. Skala och grovhacka löken. Skala och krossa vitlöken. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Tillsätt lök och vitlök i den sista stekomgången och låt det fräsa med en stund. Lägg över i en gryta.
            
2
                Tillsätt fond och vatten till grytan och koka upp. Sjud på svag värme i ca 45 minuter. Känn efter att köttet är mört.
            
3
                Ansa svampen, och dela stora svampar. Skär squash och aubergine i bitar och lägg i ett durkslag. Salta och låt grönsakerna ligga 10 minuter. Skölj grönsakerna i kallt vatten och låt dem rinna av.
            
4
                Fräs svamp, squash och aubergine i het stekpanna med olja, och lägg över i grytan tillsammans med ajvar relish. Låt sjuda i 10 minuter.
            
5
                Skölj bönorna i kallt vatten i en sil. Tillsätt bönorna till grytan, rör om och låt grytan bli het. Tillsätt gurkmeja och socker och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med tabbouleh och turkisk yoghurt.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






