2 portioner
Du behöver
- 500 g potatis
- 1 ägg
- 2 tsk matfett
- 1 msk mjölk
- salt, vitpeppar
- 1 dl ströbröd
- 1 msk matfett
Servera med:
6 skivor kalkonbacon
matfett
rårörda lingon
råkostsallad
Gör så här
1
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mosa eller pressa potatisen. Tillsätt, ägg, matfett, mjölk, salt och peppar och rör till ett smidigt och fast mos.
2
Forma moset till runda platta bullar och vänd dem i ströbröd. Lägg potatisbullarna på smörpapper för att torka ett par minuter. Stek potatisbullarna på medelvärme på båda sidor i en stekpanna med matfett.
3
Stek baconskivorna i ytterst lite matfett. Servera med rårörda lingon och råkostsallad.