Potatisbullar

Middagsdags? Bjud på goda potatisbullar med stekt bacon och lingon. Receptet är lagom för två men ingredienserna kan enkelt dubbleras.

2 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 1 ägg
  • 2 tsk matfett
  • 1 msk mjölk
  • salt, vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk matfett

Servera med:

6 skivor kalkonbacon
matfett
rårörda lingon
råkostsallad

Gör så här

1
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mosa eller pressa potatisen. Tillsätt, ägg, matfett, mjölk, salt och peppar och rör till ett smidigt och fast mos.
2
Forma moset till runda platta bullar och vänd dem i ströbröd. Lägg potatisbullarna på smörpapper för att torka ett par minuter. Stek potatisbullarna på medelvärme på båda sidor i en stekpanna med matfett.
3
Stek baconskivorna i ytterst lite matfett. Servera med rårörda lingon och råkostsallad.
Scroll to Top