Du behöver
- 8 st clementin små
- 1 st vaniljstång
- 6 dl vatten
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 g saffran 1 kuvert
- 1 st kanelstång
- 3 st kryddnejlikor
- 1 st stjärnanis
Mandelgrädde:
3 dl vispgrädde
100 g mandelmassa
Gör så här
1
Skala clementinerna med kniv ända in till fruktköttet så de vita hinnorna inte kommer med. Lägg clementinerna i en “trång” skål eller burk. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
2
Koka ihop vatten, socker, saffran, vaniljfrön och kryddor i några minuter. Häll den varma lagen över clementinerna. Låt kallna. Låt stå i kylen, med lock på, i minst 4 timmar.
3
Mandelgrädde: Vispa grädden. Riv mandelmassan grovt och vänd ner i grädden.