Du behöver

  • 8 st clementin små
  • 1 st vaniljstång
  • 6 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 g saffran 1 kuvert
  • 1 st kanelstång
  • 3 st kryddnejlikor
  • 1 st stjärnanis

Mandelgrädde:

3 dl vispgrädde
100 g mandelmassa

Gör så här

1
Skala clementinerna med kniv ända in till fruktköttet så de vita hinnorna inte kommer med. Lägg clementinerna i en “trång” skål eller burk. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

2
Koka ihop vatten, socker, saffran, vaniljfrön och kryddor i några minuter. Häll den varma lagen över clementinerna. Låt kallna. Låt stå i kylen, med lock på, i minst 4 timmar.

3
Mandelgrädde: Vispa grädden. Riv mandelmassan grovt och vänd ner i grädden.