Du behöver
- 1 st granatäpple finns granatäpplekärnor i frysdisken
- 3 st apelsiner
- 1 st blodgrapefrukt
- 2 st fikon färska
- 8 st dadlar färska
- 50 g valnötter
- 2 msk mynta färsk hackad
- 1 msk flytande honung
Servera med:
vaniljglass
kanel
Gör så här
1
Dela granatäpplet. Gröp ur kärnorna, ner i en skål, med en bordskniv. Plocka bort de vita hinnorna som är beska.
2
Skala apelsiner och grapefrukt med kniv ända in till fruktköttet så de vita hinnorna inte kommer med. Skär ut hinnfria klyftor. Klyfta fikonen. Kärna ur dadlarna och skär dem i mindre bitar. Grovhacka nötterna.
3
Blanda citrusfrukter, fikon, dadlar, nötter, mynta och honung. Lägg upp frukten och strö över granatäppelkärnorna. Servera med vaniljglass. Pudra gärna lite kanel över glassen.