Du behöver

  • 1 st granatäpple finns granatäpplekärnor i frysdisken
  • 3 st apelsiner
  • 1 st blodgrapefrukt
  • 2 st fikon färska
  • 8 st dadlar färska
  • 50 g valnötter
  • 2 msk mynta färsk hackad
  • 1 msk flytande honung

Servera med:

vaniljglass
kanel

Gör så här

1
Dela granatäpplet. Gröp ur kärnorna, ner i en skål, med en bordskniv. Plocka bort de vita hinnorna som är beska.

2
Skala apelsiner och grapefrukt med kniv ända in till fruktköttet så de vita hinnorna inte kommer med. Skär ut hinnfria klyftor. Klyfta fikonen. Kärna ur dadlarna och skär dem i mindre bitar. Grovhacka nötterna.

3
Blanda citrusfrukter, fikon, dadlar, nötter, mynta och honung. Lägg upp frukten och strö över granatäppelkärnorna. Servera med vaniljglass. Pudra gärna lite kanel över glassen.