Du behöver
- 3 dl dadlar hackade, färska
- 1 dl konjak
- 1 st vaniljstång
- 3 st äggulor
- 0.5 dl florsocker
- 1 tsk kanel
- 250 g kesella
- 2 dl vispgrädde
Honungsrörda lingon:
2 dl lingon frysta
2 msk flytande honung
Gör så här
1
Häll konjaken över dadlarna och låt dra i några timmar. Dela vanilj-stången på längden och skrapa ur fröna.
2
Vispa äggulor, vaniljfrön, florsocker och kanel pösigt. Rör i kesella. Vispa grädden. Vänd ner dadlar, konjak och grädde i äggsmeten.
3
Häll smeten i en form. Täck med plastfolie och frys i minst 4 timmar.
4
Ta fram parfaiten en stund före servering. Stjälp upp parfaiten, det går lättast om formen doppas hastigt i hett vatten och den lossas från kanter-na med en böjlig kniv.
5
Honungsrörda lingon: Tina lingonen lätt, de ska fortfarande vara isiga. Rör ihop lingon och honung och servera genast.
Gör du parfaiten i en slät form, klä den med plastfolie, så är det enkelt att lyfta upp parfaiten vid servering.