Du behöver

  • 3 dl dadlar hackade, färska
  • 1 dl konjak
  • 1 st vaniljstång
  • 3 st äggulor
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk kanel
  • 250 g kesella
  • 2 dl vispgrädde

Honungsrörda lingon:

2 dl lingon frysta
2 msk flytande honung

Gör så här

1
Häll konjaken över dadlarna och låt dra i några timmar. Dela vanilj-stången på längden och skrapa ur fröna.

2
Vispa äggulor, vaniljfrön, florsocker och kanel pösigt. Rör i kesella. Vispa grädden. Vänd ner dadlar, konjak och grädde i äggsmeten.

3
Häll smeten i en form. Täck med plastfolie och frys i minst 4 timmar.

4
Ta fram parfaiten en stund före servering. Stjälp upp parfaiten, det går lättast om formen doppas hastigt i hett vatten och den lossas från kanter-na med en böjlig kniv.

5
Honungsrörda lingon: Tina lingonen lätt, de ska fortfarande vara isiga. Rör ihop lingon och honung och servera genast.


Kommentar:
Gör du parfaiten i en slät form, klä den med plastfolie, så är det enkelt att lyfta upp parfaiten vid servering.