Du behöver
- 1 st chilipeppar röd spansk
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st morötter
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk curry
- 2 tsk garam masala indisk kryddblandning
- 1 msk ingefära riven färsk
- 0.5 tsk kanel
- 4 dl linser röda
- 500 g krossade tomater
- 1 dl vatten
- 2 msk tomatpuré
- 2.5 dl kokosmjölk krämig
- 1 st blomkålshuvud
- 2 msk mango chutney
- salt och peppar
Gör så här
1
Kärna ur chilipepparn. Skala och hacka chili, lök och vitlök. Skala och skiva morötterna. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med 1 msk olja. Tillsätt morötter, curry, garam masala, ingefära, kanel och linser och fräs i 3 minuter.
2
Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter.
3
Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt blomkålen till grytan de sista 5 minuterna av koktiden. Smaka av med mango chutney, salt och peppar.