Du behöver

  • 1 st chilipeppar röd spansk
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk garam masala indisk kryddblandning
  • 1 msk ingefära riven färsk
  • 0.5 tsk kanel
  • 4 dl linser röda
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 2.5 dl kokosmjölk krämig
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 msk mango chutney
  • salt och peppar

Gör så här

1
Kärna ur chilipepparn. Skala och hacka chili, lök och vitlök. Skala och skiva morötterna. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med 1 msk olja. Tillsätt morötter, curry, garam masala, ingefära, kanel och linser och fräs i 3 minuter.

2
Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter.

3
Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt blomkålen till grytan de sista 5 minuterna av koktiden. Smaka av med mango chutney, salt och peppar.