Du behöver
- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 4 dl grynbladning en blandning av rågflingor, havregryn, veteflingor, kornflingor och vetekli, Axa
- 1 msk honung
- 7 dl vetemjöl special eller Manitoba Cream, mjöl med hög proteinhalt
- 2 tsk havssalt
Ugn: 250°
25 bullar
Gör så här
1
Smula ner jästen i degbunken till köksmaskinen. Tillsätt kallt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt grynblandning, honung och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen kraftigt i ca 10 minuter. Arbeta in saltet i slutet. Strö över lite mjöl och täck över degbunken och låt stå i kylen över natten eller i ca 8 timmar.
2
Häll upp degen på mjölat bakbord. OBS! Knåda inte degen! Strö över mjöl och drag ut degen med händerna till en rektangel som är ca 2 cm tjock. Skär degen i 4 avlånga remsor och dela dem i 6 sneda bitar. Vrid bitarna i spiraler och lägg dem på en plåt, med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 15 minuter under bakduk. Gädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.