Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 4 dl grynbladning en blandning av rågflingor, havregryn, veteflingor, kornflingor och vetekli, Axa
  • 1 msk honung
  • 7 dl vetemjöl special eller Manitoba Cream, mjöl med hög proteinhalt
  • 2 tsk havssalt

Ugn: 250°

25 bullar

Gör så här

1
Smula ner jästen i degbunken till köksmaskinen. Tillsätt kallt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt grynblandning, honung och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen kraftigt i ca 10 minuter. Arbeta in saltet i slutet. Strö över lite mjöl och täck över degbunken och låt stå i kylen över natten eller i ca 8 timmar.

2
Häll upp degen på mjölat bakbord. OBS! Knåda inte degen! Strö över mjöl och drag ut degen med händerna till en rektangel som är ca 2 cm tjock. Skär degen i 4 avlånga remsor och dela dem i 6 sneda bitar. Vrid bitarna i spiraler och lägg dem på en plåt, med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 15 minuter under bakduk. Gädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.