Du behöver

  • 750 g grönkål
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 st palsternackor
  • 2 st morötter
  • 0.5 st purjolök
  • 2 tsk ingefära riven
  • 0.5 st chilipeppar röd spansk
  • salt och peppar

Servera med:

grynbullar se recept
fetaost- och tomatröra se recept

Ugn: 250°

Gör så här

1
Repa grönkålen från de grova nerverna. Lägg kålen i kokande vatten och förväll i 5 minuter. Sila bort vattnet och spola grönkålen med kallt vatten. Krama ur vattnet och hacka grönkålen.

2
Koka upp 1 l vatten och buljongtärningar i en gryta. Skala och tärna palsternackor och morötter och koka dem i buljongen i ca 5 minuter.

3
Tillsätt grönkål, skivad purjolök, ingefära och finhackad chili. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd och fetaost- och tomatröra.


Kommentar:
Red av soppan med ljus redning om du vill ha en simmigare soppa.