Du behöver
- 750 g grönkål
- 1 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 2 st palsternackor
- 2 st morötter
- 0.5 st purjolök
- 2 tsk ingefära riven
- 0.5 st chilipeppar röd spansk
- salt och peppar
Servera med:
grynbullar se recept
fetaost- och tomatröra se recept
Ugn: 250°
Gör så här
1
Repa grönkålen från de grova nerverna. Lägg kålen i kokande vatten och förväll i 5 minuter. Sila bort vattnet och spola grönkålen med kallt vatten. Krama ur vattnet och hacka grönkålen.
2
Koka upp 1 l vatten och buljongtärningar i en gryta. Skala och tärna palsternackor och morötter och koka dem i buljongen i ca 5 minuter.
3
Tillsätt grönkål, skivad purjolök, ingefära och finhackad chili. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd och fetaost- och tomatröra.
Red av soppan med ljus redning om du vill ha en simmigare soppa.