Du behöver

  • 4 st morötter
  • 0.5 st rotselleri
  • 1 dl riven ost

Svampsås:

200 g champinjoner
0.5 st purjolök
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
2.5 dl sojagrädde
1 st svampbuljongtärning går bra med grönsaksbuljong
peppar

Servera med:

bulgur kokt, grov
röd paprika
rucolasallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och skär morötter och rotselleri i bitar. Koka bitarna i en gryta med lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och lägg över rotfrukterna i en smord ugnsfast form.

2
Svampsås: Ansa och skiva svampen och purjolöken och fräs i en ka-strull med matfett, tills svampen och löken mjuknat. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med sojagrädde och smula ner buljongtärningen. Koka under omrörning i 3 minuter.

3
Bred såsen över rotfrukterna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera med kokt bulgur blandad med röd paprika i bitar samt rucolasallad.