Christina Schollins bästa plommonpaj

Du behöver Pajdeg: 4 dl vetemjöl 0.25 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 3 msk socker 100 g margarin Fyllning: 15 st plommon stora 1 dl...

Du behöver

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
0.25 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 msk socker
100 g margarin

Fyllning:

15 st plommon stora
1 dl socker
1 tsk kanel
2 dl vispgrädde
2 st äggulor

Servering:

grädde nyvispad

Gör så här

1
Börja med pajdegen. Sikta vetemjöl med bakpulver, salt och socker i en rymlig skål. Hacka ner margarin med vass kniv. Degen ska inte knådas ihop utan bara bli en smulig massa.

2
Häll smulorna i den smorda formen (20-25 cm bred och 35 cm lång). Platta med handens baksida ut dem mot kanterna, så även de blir väl täckta.

3
Gör sedan fyllningen. Flå plommonen. Skinnet går lätt av om man dop-par dem ett litet tag i kokhett vatten. Klyv dem och tag bort kärnorna. Lägg frukten med den kupiga sidan uppåt i formen och strö över blandningen av socker och kanel.

4
Sätt in formen i den 225 grader varma ugnen i 15 minuter.

5
Vispa under tiden vispgrädden tills den tjocknat ordentligt och tillsätt äggulorna, som vispas ut väl. Häll smeten över den halvgräddade kakan och låt den stå ytterligare 30 minuter i samma ugnsvärme.

Annons
Scroll to Top