Du behöver
- 2 st röda paprikor
- 6 st potatis medelstora
- 3 msk olivolja 2+ 1 msk
- 8 st ägg
- salt och peppar
- 100 g fetaost
Servera med:
tomater
Ugn: 275°, grill
Gör så här
1
Lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem runt om tills de är lite svarta i skalet. Låt svalna i en skål täckt med plastfolie. Dra loss skalet, ta bort kärnorna och strimla paprikorna.
2
Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna på mandolin. Stek på medelvärme i en stekpanna (gärna i en teflonbelagd) med 2 msk olja, ca 10 minuter. Rör om under tiden med en trägaffel. Lägg över på en tallrik.
3
Vispa sönder äggen i en bunke. Blanda ner paprika och potatis. Salta och peppra. Värm upp en stekpanna med 1 msk olja på medelvärme. Häll i äggblandningen och för trägaffeln från kanten in mot mitten runt om i stekpannan.
4
Smula över osten och gratinera under grillelementet i 4–5 minuter tills osten får färg och omeletten stannat. Låt stå i 5 minuter innan tortillan tas upp ur pannan och skärs i bitar. Servera med tomater.