Du behöver

  • 2 st röda paprikor
  • 6 st potatis medelstora
  • 3 msk olivolja 2+ 1 msk
  • 8 st ägg
  • salt och peppar
  • 100 g fetaost

Servera med:

tomater

Ugn: 275°, grill

Gör så här

1
Lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem runt om tills de är lite svarta i skalet. Låt svalna i en skål täckt med plastfolie. Dra loss skalet, ta bort kärnorna och strimla paprikorna.

2
Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna på mandolin. Stek på medelvärme i en stekpanna (gärna i en teflonbelagd) med 2 msk olja, ca 10 minuter. Rör om under tiden med en trägaffel. Lägg över på en tallrik.

3
Vispa sönder äggen i en bunke. Blanda ner paprika och potatis. Salta och peppra. Värm upp en stekpanna med 1 msk olja på medelvärme. Häll i äggblandningen och för trägaffeln från kanten in mot mitten runt om i stekpannan.

4
Smula över osten och gratinera under grillelementet i 4–5 minuter tills osten får färg och omeletten stannat. Låt stå i 5 minuter innan tortillan tas upp ur pannan och skärs i bitar. Servera med tomater.