Du behöver

  • 1.5 kg benfri kotlettrad
  • salt och peppar
  • 1.5 tsk rosmarin torkad
  • 3 msk smör eller margarin, 2+1 msk
  • 400 g trattkantareller eller champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 1 st chorizo
  • 0.5 dl hackade örter persilja och timjan

Garnera med:

örter

Ugn: 175°

Gör så här

1
Krydda köttet runt om med salt, peppar och rosmarin. Bryn köttet runt om i en stekpanna med 2 msk smör. Stick in en köttermometer i köttet och stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 75°. Ta ut köttet och låt det vila i 15 minuter.

2
Rensa svampen och stek den i en stekpanna utan smör. Blanda i hackad lök och hackad korv och 1 msk smör och stek tills vätskan kokat bort. Tillsätt örterna och rör om.

3
Skiva köttet och lägg upp på ett serveringsfat. Skeda svampröran över köttet och garnera med örter.