Du behöver

  • 4 st potatis
  • 1 msk purjolök hackad
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett

Svamp- och paprikaragu:

100 g champinjoner
1 st gul lök
0.5 st röd paprika
0.5 st paprika gul
1 msk matfett
0.5 dl vatten
0.5 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk redning brun
salt och peppar

Garnera med:

2 tsk färsk timjan eller citrontimjan

Gör så här

1
Skala och riv potatisarna grovt. Krama ur vätskan ur potatisen. Blanda potatis, purjolök, salt och peppar i en bunke. Fördela blandningen i en stekpanna med brynt smör till 4 rårakor och platta till dem. Stek på medelvärme, ca 5 minuter per sida.

2
Svamp- och paprikaragu: Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Tärna paprikorna. Fräs svamp, lök och paprika i en kastrull med matfett i 3 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka upp. Red av med redning. Smaka av med salt och peppar. Vid servering: strö över timjan.