Du behöver
- 200 g potatis mjölig
- 200 g rotselleri
- 1 st gul lök
- smör
- 3 dl vatten
- 3 msk grönsaksfond
- 5 dl standardmjölk 5-6 dl
- 2 dl vispgrädde
- 1 l blandsvamp eller kantareller
- flingsalt, nymald vitpeppar
- gorgonzola ca 100 g
- 1 dl hackad gräslök
Gör så här
1
Skala potatis och selleri och skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs potatis, selleri och lök i en kastrull med smör.
2
Häll på vatten och fond, och koka under lock tills potatisen och sellerin är mjuka och lite mosiga, 15–20 minuter.
3
Vispa sönder grönsakerna med elvisp eller en ballongvisp. Häll i mjölk och grädde. Koka ihop soppan i några minuter.
4
Ansa svampen och fräs den i en stekpanna med smör tills vätskan ko-kat in. Salta och peppra.
5
Blanda ner svamp och osten i bitar i soppan. Rör tills osten smält, nu ska soppan inte koka mer. Smaka av med salt och peppar och blanda i gräslök.