Du behöver
- aubergine 2 stora eller 4 små
- olivolja
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk grönsaksfond
- 0.5 dl vatten
- 0.5 tsk sambal oelek
- 1 st linser 400 g
- 2 dl bladpersilja hackad
- 100 g halloumi
- flingsalt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Dela auberginerna på längden. Snitta ytan och pensla den med olivolja. Baka dem mjuka mitt i ugnen i 15–20 minuter. Gröp ur och grovhacka aubergineköttet. Spara “aubergineskalen”.
2
Hacka lök och vitlök och fräs sakta i gryta med olja. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver låt fräsa ett par minuter. Tillsätt fond, vatten och sambal oelek, och koka ihop någon minut.
3
Blanda i avsköljda linser, persilja och grovriven ost. Smaka av med salt. Vänd ner aubergineköttet. Fördela fyllningen i auberginerna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.