Du behöver

  • 4 st kronärtskocka
  • citronsaft

Örtsmör:

125 g smör rumsvarmt
1 msk olivolja
0.5 st citron rivet skal
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
0.5 msk dragon hackad färsk
flingsalt
nymald peppar

Gör så här

1
Örtsmör: Blanda smör, olja citronskal, örter, salt och peppar.

2
Kronärtskockor: Skär av den översta tredjedelen på skockan. Klipp bort toppen på resten av bladen. Lägg skockan mot en bordskant och bryt av skaftet. Gnid snittytorna med citron.

3
Koka skockorna under lock i lättsaltat vatten i ca 45 minuter. Skockan är färdig när bladen lossnar lätt. Ta upp och låt rinna av med botten upp.

4
Vänd skockan och lyft/vrid upp de lilafärgade små bladen i mitten. Skrapa ur skägget med en tesked. Lägg i en klick örtsmör och servera genast.