Du behöver
- 2 st squash
- 200 g taleggio italiensk kittost
Tomatsås:
1 st gul lök
1 msk olivolja
1 st burk krossade tomater 400 g
1 st grön paprika
0.5 st chilipeppar röd spansk
salt och peppar
Gratinering:
1 dl riven ost
Servera med:
bröd grovt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skölj squashen och skär den i tunna skivor på längden, på mandolin eller med osthyvel. Förväll i kokande lättsaltat vatten i 30 sekunder. Låt rinna av i ett durkslag.
2
Skär osten i stavar och lägg en bit på varje squashskiva och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
3
Tomatsås: Skala och hacka löken och fräs den blank och mjuk i en kastrull med olja. Tillsätt tomater, tärnad paprika och finhackad chilipeppar. Låt koka i ca 10 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra.
4
Bred såsen över squashrullarna och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera med grovt bröd.