Du behöver
- 12 st havskräftor gärna råa
Dillsmör:
100 g smör
2 msk hackad dill
1 st vitlöksklyfta
0.25 st chili eller 2 krm chili explosion
salt och peppar
Servera med:
baguette rostad skivad
citronklyftor
Ugn: grill 250°
Gör så här
1
Dela kräftorna på längden, men låt dem hålla ihop. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
2
Dillsmör: Smält smöret i en kastrull. Låt smöret fräsa på medelvärme, tills det får en nötaktig doft och gyllene färg. Rör om då och då. Skumma smöret och häll upp i en skål. Blanda smöret med dill, riven vitlök och finhackad chili, salt och peppar.
3
Fördela smöret över kräftorna och grilla högt upp i ugnen i 3–4 minuter. Servera med baguette och citron.