Du behöver

  • 500 g squash
  • 3 st potatis jämnstora
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 l grönsaksbuljong från tärning eller fond
  • 100 g mascarponeost
  • 1 tsk koriander hel
  • peppar
  • 1 st knippe gräslök
  • 1 st knippe koriander

Servera med:

rostat bröd

Gör så här

1
Skala zucchinin/squashen och potatis, och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök fint.

2
Smält smöret i en gryta och fräs zucchini, potatis och lök ett par minuter. Häll på buljongen och låt koka på svag värme i 30 minuter.

3
Tillsätt mascarponeosten och mixa soppan med en stavmixer i grytan tills soppan är krämig. Smaka av med koriander och peppar.

4
Häll upp i en skål och strö över gräslök och korianderblad. Servera med rostat bröd.


Kommentar:
Skär brödet i stavar så är det lättare att doppa dem i soppan.
Soppan är väldigt barnvänlig eftersom den är så mild i smaken och krämig i konsistensen.
Soppan kan ätas varm eller kall.