Du behöver
- 500 g squash
- 3 st potatis jämnstora
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 1 l grönsaksbuljong från tärning eller fond
- 100 g mascarponeost
- 1 tsk koriander hel
- peppar
- 1 st knippe gräslök
- 1 st knippe koriander
Servera med:
rostat bröd
Gör så här
1
Skala zucchinin/squashen och potatis, och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök fint.
2
Smält smöret i en gryta och fräs zucchini, potatis och lök ett par minuter. Häll på buljongen och låt koka på svag värme i 30 minuter.
3
Tillsätt mascarponeosten och mixa soppan med en stavmixer i grytan tills soppan är krämig. Smaka av med koriander och peppar.
4
Häll upp i en skål och strö över gräslök och korianderblad. Servera med rostat bröd.
Skär brödet i stavar så är det lättare att doppa dem i soppan.
Soppan är väldigt barnvänlig eftersom den är så mild i smaken och krämig i konsistensen.
Soppan kan ätas varm eller kall.