Du behöver

  • pajdeg valfri

Fyllning:

300 g färskpotatis kokt
1 st purjolök
1 msk smör eller margarin
125 g ansjovisfiléer

Äggstanning:

3 st ägg
2.5 dl mjölk
salt och peppar
2 msk hackad dill
2 dl riven ost

Garnera med:

rädisor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Gör en valfri pajdeg. Kavla ut degen och ta ut rundlar som är lite större än formarna. Lägg i degen och tryck till. Förgrädda inte!

2
Fyllning: Skär potatisen i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Fördela potatis, purjolök och an-sjovis i formarna och strö över ost.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och dill och häll i formarna. Grädda i ca 20 minuter. Garnera med en rädisa.