Du behöver

  • 6 st lasagneplattor vit fiberpasta
  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 st squash grön
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st morot
  • 2 msk matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 dl vitt vin eller 1 msk pressad citronsaft
  • 2 dl vatten
  • 390 g pastasås med tomat och chili
  • 1.5 msk hummerfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 170 g kräftstjärtar
  • 200 g skalade räkor
  • 1 st musslor 120 g
  • salt och peppar
  • 2 dl riven ost

Garnera med:

räkor ev
dill

Servera med:

sallad
plommontomater små

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka fänkålen och squashen. Skiva purjolöken. Skala och hacka mo-roten. Fräs grönsakerna i en gryta med matfett.

2
Strö över mjöl och rör om. Tillsätt vin, vatten, pastasås, fond och grädde. Rör om och låt sjuda i 5 minuter.

3
Låt kräftstjärtar, räkor och musslor rinna av i en sil. Tillsätt dem till såsen. Spara ev några räkor till garnering. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen bli het.

4
Lägg lite av såsen i botten på en ugnsfast form. Varva lasagneplattor och sås i tre lager. Avsluta med sås. Strö över osten.

5
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Garnera ev med räkor och dill och servera med sallad och tomater.


Kommentar:
Lasagnen går bra att frysa in.