Du behöver
- 6 st lasagneplattor vit fiberpasta
- 0.5 st fänkål
- 0.5 st squash grön
- 0.5 st purjolök
- 0.5 st morot
- 2 msk matfett
- 1 msk vetemjöl
- 0.5 dl vitt vin eller 1 msk pressad citronsaft
- 2 dl vatten
- 390 g pastasås med tomat och chili
- 1.5 msk hummerfond
- 2 dl matlagningsgrädde
- 170 g kräftstjärtar
- 200 g skalade räkor
- 1 st musslor 120 g
- salt och peppar
- 2 dl riven ost
Garnera med:
räkor ev
dill
Servera med:
sallad
plommontomater små
Ugn: 200°
Gör så här
1
Hacka fänkålen och squashen. Skiva purjolöken. Skala och hacka mo-roten. Fräs grönsakerna i en gryta med matfett.
2
Strö över mjöl och rör om. Tillsätt vin, vatten, pastasås, fond och grädde. Rör om och låt sjuda i 5 minuter.
3
Låt kräftstjärtar, räkor och musslor rinna av i en sil. Tillsätt dem till såsen. Spara ev några räkor till garnering. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen bli het.
4
Lägg lite av såsen i botten på en ugnsfast form. Varva lasagneplattor och sås i tre lager. Avsluta med sås. Strö över osten.
5
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Garnera ev med räkor och dill och servera med sallad och tomater.
Lasagnen går bra att frysa in.