Du behöver

  • 6 skiva parmaskinka
  • sparris ca 750 g grön

Zabaione:

1 st schalottenlök
smör
3.5 dl vin torrt vitt
6 st äggulor
1 st citron rivet skal
flingsalt
nymald vitpeppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kallna.

2
Skär av den nedre grova delen på sparrisen. Sjud sparrisen i lättsaltat vatten under lock, tills sparrisen är mjuk men ändå har tuggmotstånd kvar.

3
Zabaione: Finhacka löken och fräs den i en stekpanna med smör utan att den tar färg. Tillsätt vin och koka ihop utan lock tills cirka 2 dl återstår. Låt svalna. Vispa ihop äggulorna och häll ner i såsen. Sätt kastrullen i vattenbad och värm sakta under ständig vispning tills såsen tjocknar. Blanda i citronskal, salt och peppar. Servera såsen genast till den nykokta sparrisen och parmachipsen.