Du behöver

Pajdeg:

0.5 dl pinjenötter
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kesella 10 %

Fyllning:

3 dl ost riven lagrad
4 st ägg
3 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
250 g sparris färsk eller fryst

Garnera med:

tomater
basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Rosta pinjenötterna i torr het stekpanna under omrörning tills de får fin färg. Lägg mjöl, pinjenötter och smöret i bitar i skålen till matberedaren och mixa till smulor. Tillsätt kesella och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform som är ca 24 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen i ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en nagg eller gaffel och förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

2
Fyllning: Fördela osten i det gräddade skalet. Vispa samman ägg och grädde. Salta och peppra och häll äggblandningen över osten.

3
Bryt bort nedersta delen av sparrisen och förväll sparrisen i 2 minuter, eller tina fryst sparris. Lägg sparrisstjälkarna i ett mönster i pajskalet och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills fyllningen stannat och fått fin färg. Garnera med tomatklyftor och basilika.