Du behöver

Sockerkaksbotten:

3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st citron rivet skal och 2 msk pressad citronsaft
25 g vit choklad

Kompott:

400 g rabarber gärna röd rabarber
250 g jordgubbar
0.5 st vaniljstång
2 dl strösocker
1 msk mynta gärna äppelmynta

Mousse:

2 st gelatinblad
150 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 msk äppellikör appel sourz, kan uteslutas

Garnera med:

10 st jordgubbar
florsocker
mynta

Ugn: 225°

Gör så här

1
Sockerkaksbotten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bak-pulver och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt citronskal och saft.

2
Bred ut smeten i en liten långpanna som är ca 30×40 cm med bakplåtspapper i botten. Strö över riven vit choklad. Grädda kakan mitt i ugnen i 7 minuter. Låt kallna på galler.

3
Kompott: Skölj och skiva rabarbern. Ansa och dela jordgubbarna. Snitta vaniljstången och lägg den i en gryta tillsammans med rabarber, jordgubbar och socker. Sjud försiktigt tills allt smält samman. Smaksätt gärna med strimlad mynta. Låt kompotten kallna i vattenbad.

4
Mousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Hacka chokladen. Koka upp 2 dl grädde. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen, och rör om tills den har smält. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Tillsätt resten av grädden och lägg över i en skål och låt stå i kylen tills grädden kallnat, helst över natten. Vispa upp moussen med elvisp och smaksätt ev med äppellikör.

5
Stansa ut rundlar ur kakan som är lika stora som serveringsglasen. Varva kompott, kaka och kompott, i glasen och toppa med vit choklad-mousse. Garnera med en jordgubbe och sikta över florsocker. Avsluta med ett myntablad.