Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
1 dl havrekli
75 g matfett
1 krm örtsalt
0.5 dl vatten

Fyllning:

250 g keso
1 st purjolök dm
1 dl majskorn
1 dl linser kokta röda
2 st ägg
örtsalt peppar

Servera med:

krispissallad
150 g cocktailtomater
1 msk purjolök
1 msk färsk basilika
vinägrett

Gör så här

1
Pajdeg: Lägg mjöl, havrekli, matfett och örtsalt i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildats en degboll.

2
Tryck ut pajdegen i 2–3 portionspajformar som ca 10 cm i diameter el-ler i en stor pajform som är ca 23 cm i diameter. Låt vila stå i kylen 30 minuter. Nagga pajbottnarna med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter.

3
Fyllning: Blanda keso, skivad purjolök, majskorn, linser, ägg, örtsalt och peppar i en bunke. Fyll pajskalen/pajskalet och baka mitt i ugnen i 25–30 minuter för portionspajerna eller ca 30 minuter för en stor paj, eller tills fyllningen stannat. Servera med sallad och delade tomater blandade med purjolök, hackad basilika och vinägrettdressing.