Du behöver

  • 1 st sats grundsmet

Fyllning:

1 st grillad kyckling
1 st purjolök liten
200 g champinjoner färska
3 st vitlöksklyftor
smör
80 g färsk babyspenat
2 dl crème fraîche
2.5 dl riven ost
flingsalt
nymald peppar
1 st ostsås 4 dl

Ugn: 225º

Gör så här

1
Gör pannkakssmeten enligt grundreceptet. Grädda pannkakor och låt dem kallna.

2
Fyllning: Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Skär kycklingköttet i små bitar. Skölj och strimla purjolöken. Hacka svampen och vitlöken.

3
Stek purjolök, svamp och vitlök några minuter i en stekpanna med smör. Låt spenaten fräsa med ett par minuter på slutet.

4
Ta pannan från värmen och blanda i kyckling, crème fraiche och hälften av osten. Salta och peppra.

5
Fördela fyllningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnsfast form.

6
Häll över såsen och strö på resten av osten. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.