Du behöver

  • 200 g grön sparris
  • 1 st bananschalottenlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk vatten
  • 1.5 dl parmesanost riven
  • 1 dl kesella 10 %
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 st ägg
  • salt peppar, chili explosion

Garnera med:

sparrisknoppar
rucolasallad
körsbärstomater
4 skiva lax rökt

Ugn:175°

Gör så här

1
Smöra 4 små ugnsfasta portionsformar. Tina och skär av topparna på sparrisstänglarna och spara dem. Skär den nedre delen av sparrisen i små bitar. Skala och hacka löken och fräs lök och sparris i en kastrull med smör, ca 3 minuter. Tillsätt vatten och koka sparrisen mjuk.

2
Tillsätt parmesanost, kesella, majsstärkelse, ägg, salt, peppar och chili explosion. Mixa blandningen slät med en stavmixer.

3
Fördela i portionsformarna och ställ dem i en stor ugnsform. Fyll på med hett vatten i botten på ugnsformen och grädda timbalerna mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kallna.

4
Lossa timbalerna runt kanterna med en kniv och stjälp upp på tallrikar. Garnera med sparrisknoppar, rucolasallad, delade tomater och en ros av en skiva rökt lax på toppen.