12 små muffins
Du behöver
- 150 g smör
- 2 dl crème fraîche
- rivet skal från 1 apelsin
- 2 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Fyllning:
100 g mörk choklad
Garnera med:
florsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smält smör och crème fraiche i en kastrull. Tillsätt apelsinskalet.
2
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
3
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål och rör ner i smeten. Fyll muffinsformarna till 3/4.
4
Skär chokladen i bitar och stick ner en bit choklad i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt kallna på galler. Sikta över florsocker vid servering.