12 små muffins

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 dl crème fraîche
  • rivet skal från 1 apelsin
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning:

100 g mörk choklad

Garnera med:

florsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smält smör och crème fraiche i en kastrull. Tillsätt apelsinskalet.
2
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
3
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål och rör ner i smeten. Fyll muffinsformarna till 3/4.
4
Skär chokladen i bitar och stick ner en bit choklad i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt kallna på galler. Sikta över florsocker vid servering.