2 portioner
Du behöver
- 250 g broccoli
- 1 dm purjolök
Skink- och ostsås:
200 g skinka eller kassler
2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 dl ost riven lagrad
salt peppar
Servera med:
potatis kokt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Dela broccolin i långa bitar med stjälken kvar. Snitta, skölj och skiva purjolöken grovt. Koka broccolin i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Lägg ner purjolöken den sista minuten av koktiden. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag. Lägg över i en stor eller två små ugnsfasta formar.
2
Skink- och ostsås: Tärna skinkan smått. Häll mjölken i en kastrull och vispa ut mjölet i mjölken. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 3 mi-nuter. Tillsätt skinka och ost och låt osten smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar.
3
Häll såsen över grönsakerna och gratinera högt upp i ugnen i ca 5 minuter. Servera med kokt potatis.