Du behöver
- 2 st sötpotatis
- 1 st purjolök dm
- 0.5 cm färsk ingefära
- 1 msk rapsolja
- 1 l vatten
- 3 msk kycklingfond
- 1 st kikärter förpackning kokta
Garnera med:
persilja
Servera med:
bröd
Gör så här
1
                Skala och skär sötpotatisen i bitar. Fräs sötpotatis, skivad purjolök, hackad ingefära i en kastrull med olja.
            
2
                Tillsätt vatten och fond. Koka upp och låt soppan sjuda i ca 15 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk. Mixa soppan slät.
            
3
                Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil. Lägg i kikärtorna i soppan och låt dem bli heta. Smaka av med salt och peppar. Garnera med hackad persilja och servera soppan med bröd.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            