Du behöver

  • 2 st kronkotletter ca 2 cm tjocka
  • salt svartpeppar
  • 1 msk matfett

Champinjonsås:

100 g champinjoner
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Servera med:

potatishalvor ugnsbakade
haricots verts

Gör så här

1
Rumstemperera köttet. Snitta kotletterna i fettkanten, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med matfett tills det tystnat och fått färg. Stek kotletterna på medelvärme, 3–4 minuter per sida.

2
Champinjonsås: Ansa och skiva svampen och fräs i en kastrull med matfett tills svampen fått färg och vätskan är genomskinlig. Pudra över mjöl och späd med grädden. Låt koka under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera kotletterna med sås, ugnsbakade potatishalvor och kokta haricots verts.