Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör eller margarin

Servera med:

potatis rostad
sallad med tomar, gurka, röd paprika, rödlök
turkisk yoghurt

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, salt, peppar, ägg, finhackad chili, spiskummin och pressad vitlök och arbeta till en jämn färs.

2
Forma ca 15 stora köttbullar med vattensköljda händer och stek köttbullarna i omgångar på medelvärme i en stekpanna med smör. Servera med rostad potatis, blandad sallad och yoghurt.