Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 500 g blandfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st ägg
- 0.5 st röd chilipeppar
- 1 tsk spiskummin
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk smör eller margarin
Servera med:
potatis rostad
sallad med tomar, gurka, röd paprika, rödlök
turkisk yoghurt
Gör så här
1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, salt, peppar, ägg, finhackad chili, spiskummin och pressad vitlök och arbeta till en jämn färs.
2
Forma ca 15 stora köttbullar med vattensköljda händer och stek köttbullarna i omgångar på medelvärme i en stekpanna med smör. Servera med rostad potatis, blandad sallad och yoghurt.